Het CIZ heeft op dit moment vertraging in de behandeling van aanvraag. Hierdoor kan het helaas langer duren voordat we uw aanvraag in behandeling nemen.

Meer ggz-aanvragen
Het CIZ kreeg vorig jaar meer aanvragen van en voor mensen met een psychische stoornis dan door alle betrokken partijen was ingeschat. Het was hierdoor helaas niet mogelijk alle ggz-aanvragen op tijd te behandelen. We zien dat ook de ggz-2021 aanvragen aanhoudend hoger in volume blijven. Hierdoor ondervinden we ook negatieve gevolgen op de andere aanvraagstroom: Wlz regulier. Voor onze cliënten betekent dit dat zij langer moeten wachten op een indicatiebesluit. Wij betreuren het dat deze situatie is ontstaan.

Wij doen ons uiterste best om onze dienstverlening zo snel mogelijk weer op peil te hebben; alles is erop gericht om eind van het jaar zoveel mogelijk aanvragen weer binnen de wettelijke termijnen te kunnen afhandelen. 

Bekijk ook de veelgestelde vragen.

Wat is de status van mijn aanvraag?

Als uw aanvraag in goede orde is ontvangen, sturen wij u een ontvangstbevestiging. Heeft u deze nog niet ontvangen? Neem dan contact op met het CIZ via 088-789 10 00. Lees meer

Veelgestelde vragen