• 30 augustus 2022

Al enkele maanden heeft het CIZ te maken met een sterk verhoogde aanvraagstroom. Op dit moment handelen wij de Wlz-aanvragen nog binnen de wettelijk gestelde termijnen af. 

Gemiddeld gaat het om ruim 200 aanvragen meer per week dan wij normaal gesproken zien. Het is onduidelijk hoe dit veroorzaakt wordt. 

Complete aanvraag 

Om onze dienstverlening op peil te kunnen houden is het wel nodig maatregelen te treffen. Eén van de maatregelen waar u als onze samenwerkingspartner iets van kan gaan merken is dat we sommige dossiers minder compleet vullen dan u van ons gewend bent.

Het is belangrijk dat wij kunnen werken met complete aanvragen en dossiers. Het opvragen van aanvullende documentatie of de juiste handtekening kost ons veel capaciteit. 

Mocht u twijfelen over de aanvraag of leidt iets voor u tot knelpunten? Dan kunt u hiervoor contact zoeken met de relatiebeheerders van het betreffende team. Of bel met 088 789 1000.

Andere berichten uit deze nieuwsbrief

Wat houdt een huisbezoek in?

​Om een indicatie te kunnen stellen is het belangrijk dat het CIZ een goed beeld van uw situatie heeft. Het kan daarom voorkomen dat u een Wlz-aanvraag heeft gedaan en een brief krijgt voor een huisbezoek. Lees meer

Veelgestelde vragen

Sluiten

Hoe makkelijk heeft u de informatie op de website gevonden?

beoordeel deze website