• 28 mei 2020

Bij de start van de coronacrisis bleek al snel dat extra ondersteuning in de zorg hard nodig was. Ook medewerkers van het CIZ dragen sindsdien hun steentje bij.

Bij het CIZ werken veel medewerkers die voorheen in de zorg hebben gewerkt. Enkele collega’s gaven aan in deze tijd te willen bijspringen in hun vorige werkveld. Daarom geeft het CIZ de mogelijkheid om op vrijwillige basis tijdelijk werkzaamheden in de zorg uit te voeren. Hiermee wordt de zorg ontlast en kunnen zorgmedewerkers zich richten op de essentiële werkzaamheden.

Extra aandacht in deze tijd

Lisette, normaal gesproken Onderzoeker bij het CIZ, steekt nu bijvoorbeeld haar handen uit de mouwen in een verpleeghuis bij haar in de buurt: ‘De bewoners in het verpleeghuis hebben het zwaar: alles is door corona ontregeld. Alle prettige en gezellige activiteiten, zoals de gezamenlijke maaltijd en de dagbesteding, zijn weggevallen. Ik probeer de bewoners wat extra aandacht te geven en ze te vertroetelen door bijvoorbeeld een handmassage te geven. Het werk in de zorg is belangrijk en doe ik met veel liefde. Daarnaast is een prettig idee dat ik weet dat ik straks weer terug kan komen bij het CIZ!'.

Onze medewerkers kunnen via www.extrahandenvoordezorg.nl of via eigen contacten aan de slag. Uiteraard blijft de dienstverlening van het CIZ ook gewoon doorgaan.

Deze informatie is verstuurd via onze nieuwsbrief CIZ info en kan verouderd raken.

Wat houdt een huisbezoek in?

​Om een indicatie te kunnen stellen is het belangrijk dat het CIZ een goed beeld van uw situatie heeft. Het kan daarom voorkomen dat u een Wlz-aanvraag heeft gedaan en een brief krijgt voor een huisbezoek. Lees meer

Veelgestelde vragen