• 28 mei 2020

In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen van 16 jaar en ouder moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Voor deze groep laaggeletterden hebben we de folder ‘Heeft u blijvend zorg nodig? De Wet langdurige zorg (Wlz) in heldere taal’ ontwikkeld.

Moeite hebben met lezen en schrijven heeft grote gevolgen. Dagelijks wordt deze groep geconfronteerd met informatie die ze niet begrijpen. Dit is nadelig voor onder andere de zelfredzaamheid en gezondheid.

Cliëntondersteuning

De folder ‘Heeft u blijvend zorg nodig? De Wet langdurige zorg (Wlz) in heldere taal’ legt op een duidelijke manier uit voor wie de Wlz is bedoeld. En hoe deze zorg kan worden aangevraagd. De folder biedt dezelfde informatie als onze ‘gewone’ folder, alleen liggen de accenten wat anders. Zo is er bijvoorbeeld nadrukkelijk aandacht voor cliëntondersteuning. 

We willen graag dat iedereen ons goed kan volgen. Daarom is de folder ook meegelezen door enkele vertegenwoordigers van de doelgroep. U kunt de folder bestellen voor bijvoorbeeld uw huisartsenpraktijk of gemeentekantoor. Dit kan via onze website.

Deze informatie is verstuurd via onze nieuwsbrief CIZ info en kan verouderd raken.

Wie mag mijn Wlz-aanvraag namens mij ondertekenen?

Er zijn meerdere situaties mogelijk. Dit hangt af van uw leeftijd. Lees meer

Veelgestelde vragen