Als u een Wlz-aanvraag doet, dan ontvangt u in principe binnen zes weken een besluit. In maart heeft het CIZ 99% van alle aanvragen op tijd behandeld.

Er is wettelijk vastgelegd hoe lang het CIZ erover mag doen om een aanvraag af te handelen. Bij een Wlz-aanvraag is dit zes weken. Voor aanvragen onder bijzondere omstandigheden geldt een maximum van twee weken. Bij een Bopz-aanvraag is de wettelijke termijn acht weken. Het percentage van 99% laat zien hoeveel aanvragen wij in maart daadwerkelijk binnen deze termijnen hebben afgehandeld. Ook in januari en februari was dit percentage 99%.

In sommige gevallen mag het CIZ langer over een aanvraag doen. Bijvoorbeeld wanneer er (medische) informatie moet worden opgevraagd. Het is dus van belang dat uw aanvraag volledig is.

Wilt u een volledig overzicht inzien van 2018? Bekijk dan ons Jaarverslag. De informatie over wettelijke termijnen vindt u terug onder paragraaf 1.1.1 Kwantiteit.

Wat houdt een huisbezoek in?

​Om een indicatie te kunnen stellen is het belangrijk dat het CIZ een goed beeld van uw situatie heeft. Het kan daarom voorkomen dat u een Wlz-aanvraag heeft gedaan en een brief krijgt voor een huisbezoek. Lees meer

Veelgestelde vragen