Ook gemeenten spelen een belangrijke rol in het begeleiden en ondersteunen van mensen met een complexe zorgvraag. Lees meer over de samenwerking met het CIZ.

Samenwerking

Als gemeente heb je te maken met verschillende wet- en regelgeving. Maar ook met veel partijen, zoals zorgverzekeraars, zorgaanbieders, cliëntondersteuners en het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ). Een goed werkend zorgstelsel, waarbij iedereen zorgvuldig geholpen wordt en de zorg krijgt waar hij of zij recht op heeft, is alléén te realiseren als alle betrokken partijen met elkaar afstemmen, samenwerken en hun kennis delen. Daarom gaan we graag met u in gesprek. Om te bekijken hoe we de samenwerking tussen gemeenten, zorgverzekeraars en het CIZ zo goed én efficiënt mogelijk kunnen vormgeven. Zodat er geen cliënten van het kastje naar de muur gaan.

Het CIZ werkt landelijk vanuit verschillende regiokantoren. In dit overzicht ziet u welk team werkzaam is in uw gemeente.

 

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor CIZ info.

Hoe kan ik hulp krijgen bij het vinden van zorg?

Bij uw gemeente kunt u vragen naar gratis clientondersteuning. Een cliëntondersteuner kan u helpen bij het vinden van de juiste zorg. Ook kunt u hulp vragen bij uw keuzes bij uw regionale zorgkantoor.

Veelgestelde vragen