• 25 januari 2019

Het CIZ is een wervingscampagne gestart en zoekt mensen die werken aan passende zorg voor nu en in de toekomst. Wat maakt werken bij het CIZ zo aantrekkelijk? En waarom zoekt het CIZ zoveel collega’s? Lees dit interview met Leonie de Haan, zelf ‘nieuw’ bij het CIZ en werkzaam als manager HR.

Vanwaar jullie zoektocht naar zoveel nieuwe werknemers?

Het CIZ krijgt er twee taken bij. De Wet langdurige zorg (Wlz) wordt toegankelijk gemaakt voor GGZ-cliënten die langdurige zorg nodig hebben. Daarnaast wordt per 1 januari 2020 een nieuwe wet ingevoerd, de Wet zorg en dwang. Er zijn dus flink wat mensen nodig, dit jaar al en in het hele land. Zo kunnen we de juiste voorbereidingen treffen en zijn we op tijd klaar voor onze cliënten. We willen graag dat mensen bij ons in dienst komen en de komende jaren deze klus met ons klaren.

Wat maakt het CIZ aantrekkelijk als werkgever?

We werken met zijn allen aan passende zorg voor nu en in de toekomst. Daar staan we echt voor. We vinden het dan ook belangrijk dat iedereen vanuit dit perspectief werkt. Je werkt hier ook bij het voorportaal van de zorg. Je bent hier niet de handen aan het bed, maar je kunt wel je kennis en kunde kwijt. Je hebt vrijheid om je werk te organiseren, maar je hebt ook echt je verantwoordelijkheid. Je hebt plezier met je operationeel zelfstandige team, en met dit team zorg je voor jullie eigen gebied. En niet onbelangrijk: we dagen je uit om je te ontwikkelen. Je krijgt een ruim Fit-voor-het-werk-budget om aan je ontwikkeling te besteden. Ook bieden we een goede werk-privébalans.
Neem een functie als medisch adviseur. Je hebt bijvoorbeeld geen nachtdiensten, je weet waar je aan toe bent. Dat geeft rust in je privéleven. Bovendien bieden we een mooi toekomstperspectief. Je kunt je hier specialiseren in de sociale geneeskunde. Daar gaan we zorgvuldig mee om, met een gedegen inwerktraject. Als dat goed gaat –  jij bent blij, wij zijn blij – dan kunnen we elkaar versterken. Zoiets doe je altijd samen.

Wat voor collega’s zoekt het CIZ nog meer?

We werven nu veel onderzoekers, beoordelaars en medisch adviseurs, maar we hebben veel meer mensen nodig. Denk aan BI-specialisten, informatiemanagers, communicatiemedewerkers. Doordat we in het primair proces groeien, moeten we ook groeien in onze staftaken. Dat sluit logischerwijs op elkaar aan. Daar willen we trouwens ook mensen in mee kunnen nemen met een participatie- of Wajong-achtergrond.

Je werkt zelf sinds mei 2018 bij het CIZ. Waarom dacht je: hier wil ik werken?

Het gesprek dat ik had, was van het begin af aan goed. Gelijkwaardig, geen overhoring of kruisverhoor. Dat vond ik mooi. En ik wil graag een maatschappelijke bijdrage leveren. Dat zou ik ook tegen anderen willen zeggen: als je een maatschappelijke meerwaarde wil bieden, kom dan hier. In een organisatie die in beweging is, die complimenten krijgt over haar uitvoering en waar je mooie stappen kunt maken. Het is gewoon gaaf werk!

Waar kom je als nieuwe collega in terecht?

In een warm bad. Ik heb zelf diverse werkgevers gehad, maar ik ben nog nooit zo warm en liefdevol ontvangen als bij het CIZ. Ik voelde me echt welkom. Dat bieden we iedereen die nieuw bij ons start. Onze cultuur is open, opbouwend en veilig. Het is ook een lerende cultuur. Het is oké om je te ontwikkelen. Fouten maken mag, we willen er alleen wel graag van leren. Een fijne omgeving om je werk te doen.

Wil je ook bij het CIZ werken? Kijk voor actuele vacatures op www.werkenbijhetciz.nl.

Wie mag mijn Wlz-aanvraag namens mij ondertekenen?

Er zijn meerdere situaties mogelijk. Dit hangt af van uw leeftijd. Lees meer

Veelgestelde vragen