• 18 april 2019

De Wet langdurige zorg (Wlz) wordt ook toegankelijk gemaakt voor mensen met een psychische stoornis die langdurige zorg nodig hebben én de Wet zorg en dwang (Wzd) wordt ingevoerd. Daarom zoekt het team medisch adviseurs nieuwe artsen. Werken binnen de sociale geneeskunde maakt dat je verbinding legt tussen de samenleving en de geneeskunde. Je houdt je bezig met complexe zorginhoudelijke vraagstukken waarbij overleg met verschillende disciplines noodzakelijk is.

Ben jij arts én heb je een warm hart voor sociale geneeskunde? Zoek je een functie met een goede work-life balance? Of ken je iemand in jouw omgeving die een nieuwe baan als arts zoekt? Bekijk dan onze vacatures in het land of stuur onze oproep door naar iemand in je netwerk.

Vera van der Zee, medisch adviseur bij het CIZ:

"Wat mijn werk interessant en uitdagend maakt, is de complexiteit van de casuïstiek; elke cliënt is anders en er is nooit een pasklaar antwoord. Het sparren met collega’s en overleg met andere disciplines leert je vanuit verschillende oogpunten naar een cliënt te kijken en jezelf als arts en als persoon te ontwikkelen. Door met elkaar samen te werken leveren we een bijdrage aan het indiceren van de meest passende zorg."

Hoe lang mag het CIZ over een aanvraag doen?

Het CIZ heeft zes weken de tijd om een reguliere aanvraag voor zorg vanuit de Wlz af te handelen. Wanneer er sprake is van een aanvraag in het kader van bijzondere omstandigheden, dan heeft het CIZ twee weken de tijd om de aanvraag af te handelen.

Veelgestelde vragen