Voor de Baseline Informatiebeveiliging Rijksdienst (BIR) voert het CIZ op 9 december een upgrade uit van de beveiliging van de online applicaties en diensten. Het gaat hierbij om Portero, de zelfaanmelder op de website van CIZ, het uploaden van documenten en de website zelf.

Door deze update krijgen onveilige besturingssystemen en browsers geen toegang meer tot onze online diensten. Op dit moment maakt slechts 0,6 % van de mensen gebruik van deze verouderde besturingssystemen. Wij verwachten daarom weinig problemen. Mocht het zo zijn dat u gebruik maakt van de volgende besturingssystemen: Windows XP of Windows Vista en/of een verouderde internetbrowser, dan kunt u per 9 december deze genoemde online diensten mogelijk niet meer bereiken. Door uw browser of besturingssysteem te upgraden naar een nieuwere, veilige versie is er weer toegang tot de CIZ diensten. In sommige gevallen is het besturingssysteem zo oud (Windows XP) dat er geen upgrades voor zijn. Gebruikt u geen verouderd systeem, maar kunt u onze internetdiensten na de upgrade niet bereiken neem dan contact op met 088 789 1777.

Hoe kan ik hulp krijgen bij het vinden van zorg?

Bij uw gemeente kunt u vragen naar gratis clientondersteuning. Een cliëntondersteuner kan u helpen bij het vinden van de juiste zorg. Ook kunt u hulp vragen bij uw keuzes bij uw regionale zorgkantoor.

Veelgestelde vragen